top of page
Kathleen Zwakhoven - ervaringen en getuigenissen

Getuigenissen

“Het is vijftien jaar geleden dat ik voor het eerst in de praktijk van Kathleen kwam- initieel met het verlangen om beter grenzen te kunnen stellen ( aan mijn familie, aan mezelf ;-), aan mijn werk….)

Ik kwam in die periode de folder van Kathleen op verschillende plekken tegen, maar aarzelde omdat ik niet vertrouwd was met haar werkwijze, deze  ook niet helemaal begreep (en daardoor niet helemaal geloofde).

Ik lig na 15 jaar nog 1 keer per maand op de behandeltafel - Kathleen zet bewegingen in gang die eindeloos zijn….. verwacht geen quick fix antwoorden! Zij initieert de mogelijkheden, de rest van het werk doe ik zelf….

Lichaamswerk is voor mij de meest duurzame manier naar diepe verandering en heling. (temeer omdat je van Kathleen glasheldere radicale eerlijkheid krijgt)”

 

Anouk M. - Tongeren 

Kathleen Zwakhoven logo

“What a beautiful nourishing, healing and grounding session with you!  You truly are a gifted bodyworker — it’s like I’m taken to a different world, and come out the other side a completely new, a better person - physically and emotionally.  I really appreciate your way of being — gentle, warm, considerate and so knowledgeable.  You can tell you have done such deep, long term study to really understand the energetics of the body.  Thank you for the amazing session.”  

Carmen M. - Bali

Kathleen Zwakhoven logo

“Na de geboorte van onze dochter Liv was ik mezelf helemaal kwijt. Ik vond geen sprankeltje terug van mezelf, laat staan dat ik nog iets kon voelen. Cognitieve therapie bij een psycholoog had ik al achter de rug. Alleen voelde ik in elke vezel van mijn lichaam dat ik iets anders nodig had. Iets op een ander niveau van mijn lichaam. Mijn ratio was reeds mee in het verhaal, maar mijn lichaam volgde niet.


Kathleen bracht me terug bij mezelf, als je dit toestaat en je eraan overgeeft. Bodywork betekent voor mij het aanraken van mijn lichaam op de juiste plaatsen om terug te kunnen gaan voelen in mijn lichaam. De sessies geven me het inzicht waar ik spanningen vasthou in mijn lichaam. Als ik de sessie ontvangen heb, kom ik heel erg ontspannen naar buiten. Het is een dag dat ik niet meer aan het werk kan omdat mijn lichaam zo vraagt naar de extra rust. De aanrakingen kunnen van zacht tot wat intenser gaan, Kathleen voelt aan wat mijn lichaam nodig heeft. Ze zorgt telkens voor een bewustwordingsproces van wat er zich afspeelt binnenin. Het is pas tussen 2 sessies door dat je voelt wat het met je lichaam doet.


Ik ben ervan overtuigd dat meer mensen in onze maatschappij hier enorm baat bij zouden hebben. Ik sta dankzij haar hulp krachtiger in het leven, als moeder, partner, vrouw,… Mijn buikgevoel kan me weer de weg wijzen, als ik het noorden even kwijt ben.”

Stefanie W. - Sint-Truiden

Kathleen Zwakhoven logo

"Eerlijke en doeltreffende gesprekken, deugddoend lichaamswerk en warme omgeving.

Na een bezoek aan Kathleen ervaar ik een 'reset' en kijk ik met een meer open blik naar mijn omgeving en mezelf.

Heel dankbaar om deze behandelingen te kunnen ondergaan." 

Sofie V. - Vechmaal

Kathleen Zwakhoven logo

“In het jaar 2000, ik was toen al tien jaar chronisch ziek, ging een nieuwe wereld voor me open. Inderdaad, al 24 jaar zijn we samen op weg. Al 24 jaar begeleidt Kathleen mij naar een leven dat veel beter bij me past. 

Ze helpt me op mijn weg naar heling, verdieping, verstilling, rust, acceptatie,…

Ze helpt me met het losmaken en opruimen van blokkades, geeft mij wijze raad, oefentherapie, voedingstips. 

Ze helpt me aarden en naar binnen keren. 

Mijn levensenergie kan weer beter stromen. Het ordent mijn gedachten, laat dingen weer helder worden en op hun plek vallen. Ik voel me vrijer en veel meer in mijn kracht, in contact met mijn intuitie en lichaam.

Jouw workshops, de trainingen Universal TAO en TAO/Alchemie van de wijze vrouw versterken die processen en vormen een mooie aanvulling op je persoonlijke behandelingen. 

Als ik één ding mag zeggen, dan is het dit: “Kathleen, keep up the good work!”

Michèle S. - Tongeren

Kathleen Zwakhoven logo

“Ik klopte aan bij Kathleen omdat mijn lichaam al geruime tijd duidelijke signalen gaf. Aanhoudende pijn en vermoeidheid veroorzaakten veel stress en ik belandde in een cirkel van voortdurende spanning, in mijn hoofd en in mijn lichaam. Door de gesprekken met Kathleen en door haar sessies krachtig lichaamswerk, leerde ik stilaan meer verbinding te voelen met mijn lichaam en met wie ik diep vanbinnen ben. Kathleen voelt voor mij als iemand die naast je komt staan en door haar authentieke, down to earth, eenvoudige en tegelijk krachtige ‘zijn’, erin slaagt iets in jezelf aan te boren dat verloren was geraakt, ergens onderweg.. Ik voel me nu rustiger, sterker, veel dichter bij mezelf. En die rust vindt stilaan ook een weg in mijn lichaam.

Ik schreef me ook heel graag in voor haar jaartraject ‘Alchemie of the sage women’. Dit zijn voor mij zo enorm verrijkende dagen, samen met andere vrouwen die ook zoeken en willen verbinden.. Kathleen is met haar kennis en wijsheid het krachtige vlammetje dat ons aanwakkert.. zo voelt het voor mij en ik kan alleen maar heel dankbaar zijn dat zij op mijn weg kwam!" ❤️

Kristel D. - Heks

Kathleen Zwakhoven logo

“Vanuit fysieke en mentaal-emotionele klachten was ik op zoek naar hulp.

Omdat het lichaam is een spiegel van je mentaal-emotionele leven, geloof ik sterk in lichaamswerk.

Ik wilde graag meer verbinding met mijn lichaam krijgen, meer mezelf zijn en krachtiger in het leven staan.

Twijfel heb ik nooit gehad, ik voelde meteen dat de manier van behandelen iets met me deed en het persoonlijk contact zat ook heel goed.

Ik voel me altijd een stuk meer verbonden met mezelf en mijn lichaam na de behandeling. Het is bijzonder om door de hulp van Kathleen te ontvangen wat je lichaam je wil vertellen.

Je gaat dieper ademen, wordt meer ontspannen en soms komen er emoties los. Alles mag er zijn in een sfeer van ontvangen en vertrouwen.

Ik ben altijd heel dankbaar na een sessie omdat ik door de hulp ruimte heb kunnen geven aan wat er leeft in mezelf en in mijn lichaam. 

Het helpt me om meer verbonden te zijn met wie ik ben en van daaruit te leven.”

Bert A. - Herk-de-Stad

Kathleen Zwakhoven logo

"Ik deed mee aan de jaartraining alchemie van de wijze vrouw.

Wat mij het meest raakt is de manier waarop Kathleen het vrouw zijn op een authentieke en belichaamde manier omarmt : de eenvoud, het gemak waarmee ze alle aspecten van het vrouw zijn belichaamt . Hier kan ik nog veel van leren. Haar aanwezigheid, haar kalme warme stem in het begeleiden van de rituelen en het lichaamswerk geven mij een veilige bedding om contact te maken met het diepe vrouwelijke zijn en mij te openen voor al wat is. Dank hiervoor."

Liesbeth VH. - Affligem

Kathleen Zwakhoven - embody your potential

"We zijn een groep afgestudeerde gestalttherapeuten die jaarlijks een weekend organiseren waarin we ontspannen, elkaar terug ontmoeten en ons voeden met een workshop rond een brandend thema, steeds ervaringsgericht en liefst in volle verbinding met ons lijf. We hebben Kathleen al tweemaal gevraagd om ons te begeleiden. Dit jaar was onze vraag om iets te doen rond het thema: 'in verbinding met jezelf en de ander.'

 

Kathleen brengt geen strak programma, ze heeft vanalles mee en werkt deels organisch, afgestemd met wat er leeft in de groep en in elk van ons. Hoe ze dat doet, weet ik niet. Ik weet alleen wat ik ervaar. Ik ervaar gedragenheid, zachtheid en beslistheid om er met haar en de groep in te duiken, elk binnen zijn eigen mogelijkheden maar toch altijd wat uitgedaagd om nog meer te durven voelen in dat lijf en met dat lijf. Ik voel mij op mijn pad gezet, het pad van de lichamelijk gevoelde ervaring, de lichamelijk voelbare noden, weg van allerlei mentale constructies. 

 

Zoals mijn collega en vriendin Sara zegt: 'Kathleen is precies lichamelijkheid. Zo ervaar ik haar ook en heel erg gekwalificeerd in wat ze doet en brengt en integer en zorgzaam als mens zonder enige vorm van betutteling. Dat zorgt ervoor dat je jouw eigen stuurvrouw/man/... blijft.'

 

Je krijgt veel materiaal mee naar huis, allemaal ingangspoorten om jouw lijf te ontdekken, om jouw lichamelijke gewaarzijn te verhogen, om de energiestroom vrij te maken, om wat meer in jouw levenskracht te staan en ieder doet daar zijn ding mee. Het is ook leerrijk om te zien wat je hebt meegenomen en wat niet als je een jaar verder bent en terug met Kathleen en de groep samen bent en werkt.

 

Dank je groep en dank je Kathleen voor jouw stap voor stap opgebouwde lichamelijke wijsheid, kennis en inzichten die je met ons deelt en de gezamenlijke ervaring van de voorbije twee jaar."

Els R. & Sara M. - Gent

Kathleen Zwakhoven - embody your potential

Ik heb Kathleen leren kennen meer dan 20 jaar geleden tijdens de lessen Tao. Nadien volgden nog talrijke andere cursussen en dat zegt meteen iets over de veelzijdigheid van Kathleen die zelf ook altijd op pad is.

 

Nu ga ik er nog regelmatig voor “bodywork”. Wat Kathleen dan juist doet kan ik niet beschrijven maar nadien voel ik me “uitgelijnd”, ervaar ik meer “richting” en voel ik wat mijn volgende stap is.

 

Wanneer ik vastloop in mijn partnerrelatie, is Kathleen er om te helpen “graven”, om ons te helpen om net niet voorbij te gaan aan de gevoeligheden die we vermijden. 

Hiermee ontstaat een grote openheid om onszelf en elkaar te aanvaarden in de relatie met alles wat daarbij hoort. Kathleen is tijdens die gesprekken heel attent en beide partners voelen zich gehoord. Zij luistert “tussen de regels” 😉.

 

Wat me aanspreekt bij Kathleen is haar passie om te blijven ontdekken en de bereidheid om haar inzichten te delen en over te dragen. (bereidheid is niet helemaal juist, belangeloosheid ook niet, gul-heid is juister maar een gek woord – ik wil aangeven dat je niks voor jezelf wilt houden en iedereen graag gunt wat ze nodig hebben of moeten voelen/weten).

 

Kathleen is een ervaren en gepassioneerde meester-gids op het levenspad!

Johan B. - Vechmaal

Kathleen Zwakhoven - embody your potential

Ik volgde bij Kathleen al enkel groepstrajecten alsook individuele sessie’s

Een punt wat voor mezelf heel belangrijk is in lichaamswerk en groepstrajecten is het gevoel van veiligheid.

Dat ervaar ik elke keer, hoe Kathleen alles traag opbouwt om die veiligheid te creëeren, steeds mee invoelend en afstemmend.

De benadering is down to earth, met kennis van zaken en volledig doorleeft door Kathleen zelf. 

Dat zorgt voor vertrouwen en geeft jezelf de mogelijkheid om er helemaal in te duiken. 

Dankbaar voor alles wat het me al bracht.

Twiggy V. - Diest

Kathleen Zwakhoven - embody your potential

Mijn motivatie om deel te nemen aan het jaarprogramma 'Alchemy of Sage Woman was mijn eigen verlangen om te groeien. Een verlangen om mijn eigen vrouwelijke kracht te voelen en te kunnen leven.  Ik heb mijn intuïtie gevolgd en al een stap in deze richting gezet. Door theorie en prachtige praktische oefeningen ben ik mezelf in de loop van de tijd steeds dieper gaan vinden. Mijn leven is lichter en mijn bestaan dieper. Ik geniet ervan om mezelf elke dag opnieuw te ontdekken. Zoveel wat nog verscholen is wil eindelijk geleefd worden. 

Ik ervaar elke dag als een nieuw wonder en geniet van de dagen met Kathleen. Samen dit pad bewandelen in een prachtige groep vrouwen geeft een gevoel van saamhorigheid. Het ervaren van de kracht van vrouwelijke energie in haar groei is heel bijzonder. Kathleen's liefdevolle en zorgzame aard, het veilige kader en de prachtige omgeving maken het gemakkelijk om deze stap te zetten. Ik neem elke dag veel mee naar huis en kan ook het verdere proces goed accepteren. 

Het is een ervaring die ik iedere vrouw toewens.

Marita

Kathleen Zwakhoven - embody your potential

Ook nood aan ondersteuning op jouw levenspad? 

bottom of page