top of page
Kathleen Zwakhoven lessen in Borgloon
Over

Lessen in groep

Alle lessen, uitgezonderd de workshops in het buitenland, vinden plaats in de praktijk in Borgloon. Indien het weer het toelaat, trekken we voor bepaalde oefeningen of meditaties naar buiten. Zowel de cursusruimte als de omliggende weides zijn energetische krachtplekken die ons werk ondersteunen. 

Portfolio
Scherm_afbeelding_2024-04-16_om_16.12_ed

Levenskrachtritueel

Het levenskracht ritueel is een meditatie in beweging, een opeenvolging van krachtige symbolen en vormen, zoals we die herkennen in de natuur, in onze oorsprong. Het bewogen worden door deze zachte bewegingen brengt je lichaam en mind in een rust en in een natuurlijke staat van aanwezigheid. In iedere cel van je lichaam herinner je je weer wie je werkelijk bent. 

 

Deze bewegingen werken erg balancerend. Je wordt als het ware 'uitgelijnd', terwijl je gewoon ontspant, ontvangt en geniet. Tegelijkertijd opent het je 'kanalen' waardoor je bewustzijn vergroot en je je gesteund en gevoed voelt. Het brengt meer helderheid waardoor je in verbinding komt met de oer-intelligentie die jou voedt.

 

Alles voelt weer 'zoals het oorspronkelijk bedoeld is'. Het brengt je zachte vitaliteit. Het helpt je om doorheen je dag de juiste keuzes voor jou te maken.

 

Dirk Oellibrandt van Life Projects heeft het LKR gechanneld en gedurende verscheidene jaren verder ontwikkeld. Ik ben heel blij om het samen met andere gecertifieerde Alchemisten tot bij jullie  te brengen

 

PRAKTISCH

Je kan het Levenskracht ritueel zowel Live of Online volgen.

In lessenreeksen of in weekenden. 

 

OP MAAT

Heb je een zelf een mooie plek en een groep mensen die het graag willen ervaren? Ik geef het LKR ook in workshopvorm op verplaatsing. Stuur me gerust een mailtje

Alchemy of Sage Woman

Alchemy of Sage Woman

Iedere vrouwengroep zie ik als een unieke cirkel, met iedere vrouw als een uniek punt hierin. Elke vrouw is een heel specifieke expressie van leven en wijsheid, haar lichaam is een poort naar een diep, gezamenlijk weten. Ik begin iedere training met in te voelen wààr we zijn, en in te voelen wat er nog niet is, maar wel mag of wil zijn. Door op deze manier te werken met wat IS, is iedere Alchemy of Sage Women uniek.

In deze lessen gaan we ook onze vrouwelijke lichamelijkheid en wijsheid op een prettige manier weer wakker maken. We leren weer genieten en zacht worden met qi gong, levenskrachtritueel, tao-yin yoga, dans,… Zo wordt ons lichaam weer soepel, sterk, zacht en ontvankelijk. We helen ons lichaam verder met o.a. zuiverende ademhaling, innerlijke glimlach, helende geluiden en zachte zelfmassage.

 

We zetten ook de eerste stappen naar het oefenen met een jade energie-eitje om ons lichaam aan de binnenzijde, zowel te zuiveren, als gevoeliger te maken en te versterken. Daarnaast duiken we onze diepe belevingswereld in via borstmassage, eierstokmassage, en de klieren als spirituele poorten. 

In deze lessen komen we dieper in contact met onze seksuele energie, wat een hele pure, vermenigvuldigende energie is. Het vermenigvuldigt wat er is… we leren dit potentieel bevrijden, balanceren en laten het circuleren doorheen ons 'zijn'. Dit brengt ons dieper in contact met onze seksuele energie als onuitputtelijke bron om te leven wie we zijn.

OP MAAT

Wil je graag samen met een groep vrouwen dit thema induiken met of zonder een eigen specifieke vraag? Ik geef ook workshops op maat of op verplaatsing. Stuur me gerust een mailtje

Alchemy of Sage Woman
011.JPG

Bewust bewegen

'Presteert' je lichaam niet meer zoals je zou willen? Zit er veel stramheid in je lichaam of belemmeren fysieke klachten je om in beweging te komen? Zou je nog wel willen bewegen, maar merk je dat je te snel over je grenzen gaat of kwetsuren oploopt bij 'gewone' sporten of bewegingsvormen?

Dan zijn deze mini reeksen wellicht iets voor jou? Tijdens de lessen Bewust Bewegen gaan we heel aandachtig voelen in wat IS en in wat op dit moment mogelijk is voor jou. Door dit volledig te accepteren en te bewegen met wat er is, vindt je lichaam vanzelf haar mogelijkheid terug. Zo ontstaat beweging heel natuurlijk, vanuit je lichaam zelf. Precies gepast en dus nooit teveel.  


Door op deze manier te bewegen, gaan we terug naar waar de 'goesting' zit om te bewegen. Elk lichaam vindt het immers plezierig om te bewegen ... zolang het bewust is afgestemd op het lichaam zelf. 

Mogelijke inhoud van deze lessen: stukjes zachte yin yoga, dans, eenvoudige Chi Kung, versterkende oefeningen, basis Pilates, ...

PRAKTISCH

Regelmatig organiseer ik lessenreeksen of workshops. Bekijk de kalender voor het actuele aanbod.

 

OP MAAT

Heb je een zelf een mooie plek en een groep mensen die het graag bewust willen bewegen?  Stuur me gerust een mailtje

Getuigenissen

Ik schreef me ook heel graag in voor haar jaartraject ‘Alchemie of the sage women’. Dit zijn voor mij zo enorm verrijkende dagen, samen met andere vrouwen die ook zoeken en willen verbinden.. Kathleen is met haar kennis en wijsheid het krachtige vlammetje dat ons aanwakkert.. zo voelt het voor mij en ik kan alleen maar heel dankbaar zijn dat zij op mijn weg kwam! ❤️”

 

Kristel D - Heks

bottom of page