top of page
Kathleen Zwakhoven vrouwengroepen & vrouwencirkels
Over

Voor vrouwen 

Als vrouw zijn we heel lichamelijk.

 

 We dragen onze spirituele poort en onze wijsheid in ons lichaam. We leggen echter zo makkelijk ‘laagjes’ op die wijsheid: gaande van schijnbaar onschuldige laagjes zoals ‘nu niet’, ‘geen tijd’, ‘niet zo belangrijk’, tot meer bittere laagjes vol emotie, spijt, zelfverwijt en onmacht.

 

Het afdalen in onze diepe interne wijsheid en seksualiteit is pas mogelijk wanneer we thuis zijn in ons lichaam en vanuit deze plek onze emotionele en mentale patronen kunnen herkennen.

Door mijn Alchemy of Sage Women werk met vrouwen over heel de wereld, wordt de kracht en het belang alsmaar duidelijker van het in de diepte ontwaken van ons wijze vrouw-zijn. Het is zo nodig dat iedere vrouw dit individueel leeft en zich vanuit die staat verbindt met andere vrouwen en met de wereld. 

Voor wie?

 

Wanneer je als vrouw geen contact meer hebt met je lichaam en je 'binnenkant', dan uit zich dat niet enkel in tal van fysieke klachten en kwaaltjes, maar dan loop je ook mentaal en emotioneel vast:

 • Je voelt je (te) vaak moe en uitgeput.

 • Je hebt last van fysieke klachten: migraine, menstruatieklachten, menopauze klachten,...

 • Je hebt het gevoel dat je leven aan je voorbijgaat.

 • Je bent de goesting kwijt om te bewegen, te ondernemen, te vrijen, te leven,...

 • Je legt de lat zo hoog dat je roofbouw pleegt op je lichaam.

 • Je bent je bezieling en je kernwaarde van het leven wat kwijt.

 • Je bent je levenslust en energie kwijt.

 • Je vindt je plek in de wereld of in je gezin niet of voelt je niet gezien. 

 • Je hebt geen idee meer wat je nu eigenlijk écht wil, je bent je kompas kwijt.

 • Je wordt overspoeld door emoties.

 • Of je voelt je emotioneel net helemaal afgevlakt. 

 • Je stelt jezelf steeds op de tweede plaats, en stelt je doelen en verlangens uit. 

 • Je slaagt er niet in goed te zorgen voor jezelf, voor je lichaam en je eigen welzijn.

 • Je laat steeds maar over je grenzen lopen, of je negeert je eigen grenzen.

...

Hoe ga ik te werk?

 

Of ik nu individueel of in groep werk, de basis is steeds dezelfde: het wakker maken van het vrouwelijk lichaamsbewustzijn en de wijsheid die daarna gekoppeld is. 

 

Ik gebruik hiervoor verschillende bewegingsvormen zoals qi gong, tao-yin yoga, levenskrachtritueel, dans,... en ook bodywork behoort tot de mogelijkheden. Dit is nodig om het lichaam weer soepel, sterk, zacht en ontvankelijk te maken. Dit vormt de basis om het lichaam in de diepte te zuiveren, met o.a. zuiverende ademhaling, innerlijke glimlach, helende geluiden en zachte zelfmassage.

Ook het contact maken met de seksuele energie, wat een hele pure energie is, is een belangrijk onderdeel in het werk met vrouwen. De vermenigvuldigende, creatieve en onuitputtelijke kracht van seksuele energie helpt ons om ons leven te creëren in overeenstemming met onze diepste verlangens. 

Scherm_afbeelding_2024-04-16_om_16.12_ed
Portfolio

Alchemy of Sage Woman aanbod

Alchemy of sage woman - vrouwengroepen

In groep 

Heb je nood aan zelfzorg, vind je het moeilijk om bij jezelf te blijven of raak je de verbinding met jezelf snel kwijt? 

Heb je het gevoel dat je jouw plek in de wereld of in je gezin wat kwijt bent, en ben je constant moe of zelfs uitgeput? 

In deze lessen neem ik je als vrouw mee om via beweging, meditaties en deelcirkels terug dichter bij je kern, je fysieke lichaam en je natuurlijke vitaliteit te komen.

Alchemy of sage woman - individuele begeleiding

Individueel 

Heb je als vrouw ondersteuning nodig rond een zeer specifieke vraag? Dan kan je me voor een halve of hele dag inhuren om in de diepte rond dit thema te werken. 

Via coaching help ik je om tot de rode draad te komen van het stuk waarin je vastloopt. We gaan ook met bodywork aan de slag om te kijken waar deze mentale overtuigingen zich hebben vastgezet in je lichaam.

 

Daarnaast doen we ook aangepaste oefeningen op maat die je ondersteunen in je proces.

Alchemy of sage woman - op maat

Op maat

Wil je individueel of samen met jouw groep (vriendinnen, collega's, supervisie groep, ...) op maat rond een specifiek thema de diepte in gaan, dan werk ik graag een workshop of traject op maat uit. Mogelijke vragen zijn o.a.: 
 

 • Hoe kan ik als zorgverlener zelfzorg inbouwen?

 • vrouwelijk leiderschap in een mannelijke omgeving, hoe doe je dat?

 •  ...

Kathleen Zwakhoven logo

"De intelligentie van vrouwen is zoals die van de aarde. Elke nieuwe beweging ontstaat vanuit een diepe creatieve plek die (aan de oppervlakte) niet zichtbaar is. Zoals een krokus die in de lente onder de grond begint te groeien.

 

Je voelt dat er een verandering aankomt, maar je weet niet wat het is. Dat kan beangstigend zijn voor hem, maar ook voor haar."

 

Kathleen

bottom of page